Skip to main content

Om Metodica Specialistläkare

boka-direkt-recensionermetodica-2
Petra Wikström
Petra Wikström
2023-09-16
Mycket proffsigt och pedagogiskt bemötande. Jag kan bara tacka för genial hjälp.
Aage Reerslev
Aage Reerslev
2023-09-06
Kan rekommenderas
Maxwell Johnson
Maxwell Johnson
2023-09-01
Bra läkaren som verkligen vad han pratar om. Fick svar på alla mina frågor.
Jan Wiklund
Jan Wiklund
2023-08-10
Diagnos, ultraljud och behandling inom loppet av två veckor. Och smärtan släppte inom några få dagar! Så här långt kom inte regionens vårdcentraler/sjukhus på tre år... Har du problem med nacke/rygg så kan jag varmt rekommendera Niklas. Antagligen fixar han andra krämpor också.
Peter Berglund
Peter Berglund
2023-08-08
Som alltid får man ett proffsigt bemötande. Niklas är mycket duktig på att lokalisera vad det är för fel och sätta in rätt behandling.
Anna Lewensohn
Anna Lewensohn
2023-07-22
Den här vänligheten, tydligheten och noggrannheten är vi inte bortskämda med i den ordinarie vården. Smärtan ej så intensiv längre. Doktorn är en skicklig spruthanterare. AL Porat
Hissam Salem
Hissam Salem
2023-07-19
Mycket bra läkare. Kunnig. Mycket bra bemötande. Tack så mycket Niklas
Peter Jonasson
Peter Jonasson
2023-07-07
Det var bara positivt och jag blev mycket nöjd med behandlingen.

Få rätt smärtbehandling för dig och din situation

Metodica Specialistläkare är en liten privat klinik i centrala Stockholm. Kliniken erbjuder indivdanpassad och systematisk utredning samt ultraljudsguidad interventionell behandling av lokaliserade smärttillstånd. Bakom kliniken står dr Niklas Wångdahl, specialist i allmänmedicin med vidareutbildning inom muskuloskeletal medicin och avancerade ultraljudsguidade interventioner. Kliniken vänder sig till patienter över 18 år.

Varje patient och sökorsak är unik. Jag träffar ofta patienter som saknar ordentlig utredning eller förklaring till sina besvär. Hos Metodica Specialistläkare lägger vi tyngdpunkten på en systematisk utredning för att kunna erbjuda en riktad behandling

Dr. Niklas WångdahlGrundare av Metodica Specialistläkare

Dr Niklas Wångdahl har tidigare arbetat inom både primärvården och på försäkringsmedicinsk mottagning. Han har lång erfarenhet av att utreda och behandla strukturella smärttillstånd i rörelseapparaten. Dr Wångdahl har vidareutbildning inom muskulo-skeletal (ortopedisk) medicin, ultraljudsdiagnostik och avancerad ultraljudsguidad interventionell smärtlindring.

 • Specialistläkare i allmänmedicin.
 • Specialistexamen enligt SFAM (Svensk förening för allmänmedicin).
 • Läkarspecifik examen inom Orthopaedic Medicine International (OMI).
 • Examen inom MSK ultraljud
 • Steg 2-utbildning inom Idrottsmedicin.
 • 1-årig vidareutbildning i avancerad ultraljudsguidad smärtintervention (Comprehensive Pain Education) via Pain School International i Budapest.

Metodica Specialistläkare lägger fokus på en grundlig utredning innan rätt smärtbehandling kan sättas in:

  • Kompetens kring lokala smärttillstånd. Som en av få läkarkliniker i Sverige är vi specialiserade på utredning, diagnostisering och behandling av lokala smärttillstånd i rörelseapparaten och som inte kräver kirurgisk åtgärd. Vi behandlar smärttillstånd från käkled till tåled inklusive i rygg, nacke och bäcken, som exempelvis smärta i leder, ledkapslar, ligament, senor, muskler, senskidor, slemsäckar, nervrötter, diskar och vid inklämning av nerver.
  • Individanpassad utredning. Vi lägger tyngdpunkten på systematisk och stringent utredning, korrekt diagnostik och individuell behandling. För att ringa in och behandla smärtande områden, utgår vi från patientens sjukhistoria och gör en noggrann undersökning, där ultraljudsdiagnostik och ultraljudsguidade injektioner används.
  • Ny bedömning för bättre resultat. Vi erbjuder även så kallad second opinion av lokaliserad smärta i rörelseapparaten när patienten upplever att tidigare utredning och behandlingsinsatser inte gett ett gott resultat.
  • Evidensbaserad medicin och praktik. Verksamheten bedrivs enligt principer för evidensbaserad medicin och praktik och strävar efter att hålla sig i framkant vad gäller nya rön inom området muskulo-skeletal medicin och ultraljudsguidad interventionell smärtlindring.
  • Privat mottagning, korta väntetider. Verksamheten drivs helt i privat regi utan vårdavtal med regioner eller privata försäkringsbolag. Frikort gäller inte. Privatbetalande patienter bekostar själva extra utredningsinsatser, som röntgen, magnetkameraundersökning och provtagning.