Skip to main content

Patientinformation

Metodica Specialistläkare erbjuder systematisk utredning och riktad behandling av lokala smärttillstånd.

boka-direkt-recensioner-metodica
Monica Susi
Monica Susi
2024-04-19
Niklas är otroligt noggrann i sitt arbete och intresserad att hjälpa till på bästa sätt. Kan verkligen rekommendera honom!
Paul Moore
Paul Moore
2024-04-05
Väldigt utförlig, noggrann och pedagogisk undersökning. Väldigt lyhört och varmt bemötande också! Kan stark rekommenderar Niklas!
Annie Fried
Annie Fried
2024-03-26
Efter 3 1/2 månad av ständiga smärtor fick jag äntligen hjälp som gjorde nytta( fick tabletter av en annan läkare som inte hjälpte ett dugg)Niklas är noggrann och väldigt skicklig.Rekommenderar honom varmt.
Aster Demeke-Hansson
Aster Demeke-Hansson
2024-03-24
En läkare som ser hela sjukdomsbilden, lyssnar ordentligt på patienten, och genomför en grundlig undersökning utan att skynda sig till slutsats. Hans uttalanden har gett mig en hel del kunskap och råd om hur jag ska gå till väga för att få rätt diagnos och behandling. Dr. Niklas är en läkare som jag absolut kan varmt rekommendera.
Anders Lundqvist
Anders Lundqvist
2024-03-21
Söker hjälp hos Niklas för en ”second opinion” gällande mina höft/ben smärtor. Professionellt bemötande. Efter grundlig undersökning ger han tydlig feedback på tänkbar alternativ grundorsak till mina problem (utan att ifrågasätta diagnos satt av smärtläkarna på KS) samt hur vi kan gå vidare för att verifiera dessa.
Jan Erik Granberg
Jan Erik Granberg
2024-03-10
Kan klart rekommendera, proffsig, kunnig och bryr sig
Steffe
Steffe
2024-03-09
Snabbt och enkelt att få en tid bokad. Besöket infriade alla mina förväntningar, med en tydlig diagnos och förslag på behandling. Mycket professionellt och vänligt bemötande. Rekommenderas
Dan Albertsson
Dan Albertsson
2024-03-06
Mycket bra bemötande. Lugn och metodisk undersökning och analys av mitt tillstånd samt adekvat insatta åtgärder. Rekommenderar verkligen denna mottagning.

Patientinformation

 

 • Metodica Specialistläkare är liten klinik i centrala Stockholm som är specialiserad på systematisk utredning och icke-kirurgisk ultraljudsguidad interventionsbehandling av lokala smärttillstånd.
 • Metodica Specialistläkare drivs privat utan avtal med region eller försäkringsbolag och kan erbjuda korta väntetider, generöst med tid samt individanpassad behandling. Då inga externa ersättningar utgår får patienten själv stå för alla kostnader. Frikort gäller ej.
 • Kliniken är belägen vid Hötorget i centrala Stockholm med nära tillgång till buss och tunnelbana, flera parkeringsgarage och promenadavstånd till Stockholms centralstation.
 • Mottagningen riktar sig till patienter som fyllt 18 år och som önskar primär bedömning eller second opinion av sitt lokala smärttillstånd.
 • Oavsett om du är elitlidrottare eller soffliggare så är du välkommen för bedömning.
 • Mottagningen tar emot patienter från hela Sverige samt från utlandet.
 • Metodica Specialistläkare utreder och behandlar strukturella smärttillstånd från topp till tå. Bakomliggande orsak kan vara en känd överbelastning eller skada. Inte sällan har besväret uppkommit utan klar anledning. Ibland finns en känd bakomliggande orsak som t ex artros eller reumatiska besvär. För mer information se Smärtande strukturer och Smärtområden.
 • Många patienter som söker Metodica Specialistläkare upplever att de ej blivit tagna på allvar eller fått hjälp med sin smärta inom den offentligt finansierade eller försäkringsmedicinska vården.
 • En stor del av dessa patienter har blivit hänvisade till smärtlindrande tabletter och fysioterapi/sjukgymnastik med ingen eller liten förbättring. Pga fortsatt smärta har man ej kunnat påbörja eller slutföra ett träningsprogram.
 • Alla nya patienter till Metodica Specialistläkare bokar ett konsultationsbesök för bedömning oavsett tidigare utredning och diagnoser.
 • Efter att smärtans ursprung har lokaliserats kan Metodica Specialistläkare ofta erbjuda olika former av ultraljudsguidad interventionsbehandling för att bryta en smärtcykel. Receptförskrivning sker endast i undantagsfall.
 • Metodica Specialistläkare har möjlighet att remittera patienter till bilddiagnostisk utredning med t ex magnetkamera och röntgen. Dock behöver patienten själv stå för själva undersökningskostanden som varierar beroende på åtgärd.
 • Metodica Specialistläkare förnyar ej recept på narkotikaklassade läkemedel.
 • Metodica Specialistläkare förskriver ej recept/utfärdar ej licensansökningar på cannabispreparat.
 • Metodica Specialistläkare utfärdar ej/förlänger ej sjukskrivningar. Patienter hänvisas till primär- eller företagshälsovård.
 • Metodica Specialistläkare utfärdar ej specifika/avancerade läkarintyg. Patienter hänvisas till specialiserade intygsmottagningar.
 • Metodica Specialistläkare har ej kunskap eller resurser att hjälpa patienter med utbredd smärta som inkluderar central smärtsentitisering. Patienter hänvisas till multimodal smärtrehabilitering.
Niklas

Dr Niklas Wångdahl

Niklas är specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av ryggsmärta/ischias. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Kontaktformulär

Har du frågor eller funderingar?