Skip to main content

Driftsform:

“År 2019 startade jag Metodica Specialistläkare med en övertygelse om att småskalighet och individuell bedömning underlättar systematisk smärtutredning och behandling. Att fritt kunna erbjuda varje enskild patient tillräckligt med tid och intresse utan långa väntetider, begränsande tidsramar eller klausuler gör mitt arbete meningsfullt och är en förutsättning för kvalitativ utredning och eftertanke. Detta är orsaken till att jag valt att driva Metodica Specialistläkare i privat regi utan offentlig finansiering eller avtal med privata försäkringsbolag”. 

Niklas Wångdahl,  Metodica Specialistläkare

Priser:

Konsultationsbesök:

Utredning hos Metodica Specialistläkare börjar med att du efter överenskommelse bokar ett 45 minuters konsultationsbesök som kostar 950 kr. Då finns det tid för dig som patient att i lugn och ro beskriva din problematik och historia, tid till klinisk undersökning och information. Om riktad ultraljudsdiagnostik bedöms förstärka utredningen så ingår denna i besökskostnaden. För att skärpa diagnostiken används ofta ultraljudsguidade diagnostiska blockader för vilken extra avgift tillkommer efter samråd med patienten. I enstaka fall kan flera besök krävas i en utredningsfas innan beslut om behandling kan fattas. Patienter bekostar själv extra utredningsinsatser (t ex provtagning, röntgen och magnetkameraundersökning). Lämplig behandlingsåtgärd sker i samråd och vanligvis vid ett uppföljande besök. Bokning sker online alternativt via telefon. Betalning sker i förskott med Klarna eller på plats med Swish, kort, eller Klarna-faktura.

Behandlingsbesök:

Behandlingsåtgärder kan inte förbokas utan bokas i samråd med Metodica Specialistläkare på plats eller på telefon. Priset för återbesök beror på tidsåtgång och typ av behandling och varierar stort utifrån behandlingens komplexitet och omfattning. Betalning sker på plats med Swish, Kort, eller Klarna-faktura.