Utredning & Behandling

Smärta från ländrygg, säte, höft och ben är ett mycket vanligt besvär hos vuxna.

David Nygren
David Nygren
2022-10-25
Tog sig tid att verkligen förstå problemet jag sökte för och hade ett respektfullt och professionellt bemötande. Grundliga och noggranna undersökningar som tog längre tid än det jag bokat för men debiterade inte extra för det.
Venkat Tirunagaru
Venkat Tirunagaru
2022-10-05
Mycket nöjd med behandlingen o förklaring från Dr Niklas, jag tror på honom vidare Tack Venkat Tirunagaru
Eva Thomasson
Eva Thomasson
2022-10-04
Nöjd med allt, lätt att få få tid, grundlig undersökning för fastställande av diagnos och fungerande behandling.
Roxanna
Roxanna
2022-08-26
Jätte trevlig och förklarar verkligen allt jätte bra. Helt utan tvekan 5/5! / Mona
Bosse Lindmark
Bosse Lindmark
2022-08-26
Mitt andra besök och har nu ingen smärta i min hand.
Gull-Britt Baker
Gull-Britt Baker
2022-08-17
Niklas behandlingar med ultraljudsledd cortison är fantastisk. Känns knappt. Niklas är lugn och vänlig. Hans verkar trivas med sitt jobb!
Michaela
Michaela
2022-07-09
Bokade tid för knäproblem, då magnetröntgen visat på svullnad i slemsäcken under ena knät. Upplevde mig mycket professionellt bemött, Niklas tog sig tid att grundligt undersöka smärtan och svullnadens placering i mina knän (genom att försöka trigga den samt undersökte med ultraljud). Noga med att injektionen med kortison skulle hamna rätt och berättade även sakligt vilken verkan jag kunde förvänta mig. Kan verkligen rekommendera.
Britta Ahlberg
Britta Ahlberg
2022-06-30
Proffsigt bemötande och noggrann undersökning av vad mina symptom kan bero på. Bra helt enkelt.

Utredning

Har du ont i exempelvis knän, axlar, rygg, nacke, höfter eller armbåge? Metodica Specialistläkare utreder, diagnostiserar och behandlar smärta som sitter i rörelseorganen.

Många som kommer hit har vanligen sökt vård vid upprepade tillfällen. Trots detta har de inte fått hjälp; de saknar ofta korrekt diagnos och har heller inte blivit erbjudna lämplig behandling. De har fortfarande ont, har försämrad funktion i berörd kroppsdel, upplever begränsningar både på arbete och fritid, samt sover ofta dåligt.

Här går vi till botten med det onda. Vi bedriver smärtutredning som ett detektivarbete där vi genom olika undersökningar identifierar den smärtande strukturen. Som en del i utredning, använder vi modern, skonsam ultraljudsguidning. En ultraljudsguidad injektion med bedövningsmedel är en metod för att kunna säkerställa, eller utesluta, om en specifik struktur ger upphov till smärta.

Diagnostik

Genom en noggrann genomgång av din sjukhistoria i lugn och ro, tillsammans med resultaten från den systematiska undersökningen av dina nuvarande besvär, får läkaren en klinisk bild av din smärta. Då kan läkaren också avgöra vilken behandling som verkligen hjälper och ger dig optimal smärtlindring.

Behandling

Olika åkommor och besvär kräver naturligtvis olika åtgärder. Några exempel på de ultraljudsguidade behandlingsmetoder vi använder är:

 • Injektion med kortison
 • Injektion med hyaluronsyra
 • Injektion med aethoxyskerol
 • Blockader
 • Facettledsinjektion
 • Nervrotsinjektion
 • Sakral epidural
 • Dexrosproloterapi med D5W, D15W, D30W
 • Barbotage
 • Punktion/tappning
 • Nåldissektion/-skrapning
 • Hydrodilatation
 • Hydrodilatation med tryckmätning
 • Hydrodissektion

Tillstånd vi Behandlar

Käkled.
Distorsion, överansträngning, ligament

Halsrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, diskbråck, ligament, cervikal huvudvärk, entrapment/inklämning av nerver

Bröstrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, ligamentsmärta

Ländrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, kronisk ländryggssmärta, diskogen/dural/spinal stenos

Bäcken.
SI-ledssmärta, pelvospondylit, sacroilit, SI-ligamentsmärta, iliolumballigamentsmärta, smärta från nerventrapment/nervinklämning, glutealbursit, inklämning av ischiasnerven (falsk ischias), inklämning av femoralisnerven, piriformissyndrom, meralgia paresthetica

Axel/skuldra.
Subdeltoid/subakromialbursiter, impingementsyndrom, frozen shoulder, infästningssmärta, ligamentsmärta, senskideinflammation, acromioklavikularledssmärta, sternoklavikularledssmärta

Armbåge.
Tennisarmåge, golfarmbåge, bicepstendinopati, bursiter, ligament, entrapment/inklämning av nerver, kubitaltunnelsyndrom.

Handled/hand.
Handledssmärta, handledsganglion, karpaltunnelsyndrom/inklämning/entrapment av medianusnerven, triggerfinger, Dupuytrens kontraktur (också vikingasjuka, tidig och sen), senskideinflammation, De Quervains syndrom, DRU-smärta

Höftled.
Trokanterbursit, höftledsartros, iliopsoasbursit

Knäled.
Knäledsartros, menisksmärta, hopparknä, prepatellarbursit, infrapatellarbursit, bakercysta, MCL-/LCL-smärta, popliteus

Fot.
Plantarfasciit, hälsenesmärta/akillessmärta, slemsäcksinflammationer djup och ytlig kring hälsena, fotledsmärta, subtalarledssmärta, senskideinfammationer, ligamentsmärta, sinus tarsisyndrom, tibialis posterior syndrom, peroneustendinit, instabila fotledsligamnet

Niklas

Dr Niklas Wångdahl

Niklas är specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av ryggsmärta/ischias. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Har du frågor eller funderingar?