Utredning & Behandling

Smärta från ländrygg, säte, höft och ben är ett mycket vanligt besvär hos vuxna.

Kristina
Kristina
2022-06-17
Verifierad
Mycket bra bemötande. Niklas Wångdahl tar sig tid förklara, är noggrann och skapar en känsla av trygghet
Danne Ejestal
Danne Ejestal
2022-06-16
Verifierad
Hittade hit när jag blivit nekad hjälp av vanliga vården. Var i ett ganska tidigt stadie av "Frozen shoulder" Nicklas lyssnade på mig och undersökte. Konstaterade även han att det var "Frozen shoulder" och rekommenderade kortison behandling. Nu efter 3 behandlingar så är jag så gott som återställd och viktigast av allt är att jag inte längre har ont.
Lars Jonsson
Lars Jonsson
2022-06-04
Verifierad
Seriös och duktig på sitt område!
Liselotte Asplund
Liselotte Asplund
2022-05-27
Verifierad
Mycket bra bemötande och känner mig trygg och nöjd med behandlingen! Rekommenderas varmt!
Pernilla Burholm
Pernilla Burholm
2022-04-08
Verifierad
Suverän hjälp! Nicklas lyssnar och är väldigt tillmötesgående. Proffsigt rakt igenom - från första kontakt och genom hela behandlingen. Känns väldigt tryggt. Tack!

Utredning

Har du ont i exempelvis knän, axlar, rygg, nacke, höfter eller armbåge? Metodica Specialistläkare utreder, diagnostiserar och behandlar smärta som sitter i rörelseorganen.

Många som kommer hit har vanligen sökt vård vid upprepade tillfällen. Trots detta har de inte fått hjälp; de saknar ofta korrekt diagnos och har heller inte blivit erbjudna lämplig behandling. De har fortfarande ont, har försämrad funktion i berörd kroppsdel, upplever begränsningar både på arbete och fritid, samt sover ofta dåligt.

Här går vi till botten med det onda. Vi bedriver smärtutredning som ett detektivarbete där vi genom olika undersökningar identifierar den smärtande strukturen. Som en del i utredning, använder vi modern, skonsam ultraljudsguidning. En ultraljudsguidad injektion med bedövningsmedel är en metod för att kunna säkerställa, eller utesluta, om en specifik struktur ger upphov till smärta.

Diagnostik

Genom en noggrann genomgång av din sjukhistoria i lugn och ro, tillsammans med resultaten från den systematiska undersökningen av dina nuvarande besvär, får läkaren en klinisk bild av din smärta. Då kan läkaren också avgöra vilken behandling som verkligen hjälper och ger dig optimal smärtlindring.

Behandling

Olika åkommor och besvär kräver naturligtvis olika åtgärder. Några exempel på de ultraljudsguidade behandlingsmetoder vi använder är:

 • Injektion med kortison
 • Injektion med hyaluronsyra
 • Injektion med aethoxyskerol
 • Blockader
 • Facettledsinjektion
 • Nervrotsinjektion
 • Sakral epidural
 • Dexrosproloterapi med D5W, D15W, D30W
 • Barbotage
 • Punktion/tappning
 • Nåldissektion/-skrapning
 • Hydrodilatation
 • Hydrodilatation med tryckmätning
 • Hydrodissektion

Tillstånd vi Behandlar

Käkled.
Distorsion, överansträngning, ligament

Halsrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, diskbråck, ligament, cervikal huvudvärk, entrapment/inklämning av nerver

Bröstrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, ligamentsmärta

Ländrygg.
Facettledssmärta, nervrotssmärta, kronisk ländryggssmärta, diskogen/dural/spinal stenos

Bäcken.
SI-ledssmärta, pelvospondylit, sacroilit, SI-ligamentsmärta, iliolumballigamentsmärta, smärta från nerventrapment/nervinklämning, glutealbursit, inklämning av ischiasnerven (falsk ischias), inklämning av femoralisnerven, piriformissyndrom, meralgia paresthetica

Axel/skuldra.
Subdeltoid/subakromialbursiter, impingementsyndrom, frozen shoulder, infästningssmärta, ligamentsmärta, senskideinflammation, acromioklavikularledssmärta, sternoklavikularledssmärta

Armbåge.
Tennisarmåge, golfarmbåge, bicepstendinopati, bursiter, ligament, entrapment/inklämning av nerver, kubitaltunnelsyndrom.

Handled/hand.
Handledssmärta, handledsganglion, karpaltunnelsyndrom/inklämning/entrapment av medianusnerven, triggerfinger, Dupuytrens kontraktur (också vikingasjuka, tidig och sen), senskideinflammation, De Quervains syndrom, DRU-smärta

Höftled.
Trokanterbursit, höftledsartros, iliopsoasbursit

Knäled.
Knäledsartros, menisksmärta, hopparknä, prepatellarbursit, infrapatellarbursit, bakercysta, MCL-/LCL-smärta, popliteus

Fot.
Plantarfasciit, hälsenesmärta/akillessmärta, slemsäcksinflammationer djup och ytlig kring hälsena, fotledsmärta, subtalarledssmärta, senskideinfammationer, ligamentsmärta, sinus tarsisyndrom, tibialis posterior syndrom, peroneustendinit, instabila fotledsligamnet

Niklas

Dr Niklas Wångdahl

Niklas är specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av ryggsmärta/ischias. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Har du frågor eller funderingar?