Skip to main content

ISCHIAS BEHANDLING STOCKHOLM

Letar du efter ischias behandling Stockholm? Vi erbjuder snabb utredning och behandling av ischias. Läs mer här om symptom, orsak och behandling av ischias.

SYMPTOM PÅ ISCHIAS

Ischias är ett vanligt tillstånd där smärta strålar ned från skinka, höft och ben. Ofta har patienten ont i ländryggen samtidigt. Ischiasnerven, som är kroppens största nerv, går från ryggslutet och hela vägen ner genom benet till foten. Ofta påverkas bara ena benet. Smärtan kan kännas extra vid olika rörelser och patienten kan uppleva domningar och känselbortfall.

ORSAK TILL ISCHIAS

Varför får man ischias? Smärta från ländryggen kan ha många olika orsaker, men just för ischias handlar det om att ischiasnerven har blivit irriterad eller kommit i kläm. Orsaken kan vara ett diskbråck i ländryggen eller så kan skador och inflammationer gett en svullnad i området. Gravida kan också få ischias genom att nerven kommer i kläm då bäckenet vidgar sig.

BEHANDLING AV ISCHIAS

Metodica Specialistläkare genomför en noggrann, systematisk undersökning och ischias behandling på mottagningen i Stockholm. Behandlingen anpassas efter vad som gett upphov till ischiassmärtan. Som en av få kliniker erbjuder vi ultraljudsguidad epidural och skonsam, säker nervrotsblockad vid kronisk nack- och ländryggsmärta som ischias. Vi erbjuder även blockad/hydrodissektion vid inklämning av perifera nerver.

Det traditionella sättet att ge injektion vid ischiasproblem är med hjälp av röntgengenomlysning och injektion av kontrastmedel. Ultraljudsguidade injektioner kräver lång erfarenhet, men är enklare och snabbare och säkrare för patienten som inte exponeras för röntgenstrålning, kontrastmedel eller risk för stickskador i själva nerven. Dr Niklas Wångdahl, specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och ischias behandling och får fina omdömen från många nöjda patienter. Välkommen att boka tid i dag för utredning och ischias behandling i Stockholm.