Skip to main content

INJEKTIONSBEHANDLING RYGGSMÄRTA

Letar du efter en vårdgivare för injektionsbehandling ryggsmärta? Vi erbjuder snabb utredning och injektionsbehandling mot ryggsmärta. Läs mer här om symptom, orsak och behandling av ryggsmärta i Stockholm.

SYMPTOM PÅ RYGGSMÄRTA

Ont i ryggen är mycket vanligt. Smärtan sitter ofta i nedre delen av ryggen, i ländryggen. Besväret kan också sitta högre upp i bröstryggen. Smärtan kan skilja sig åt: det kan handla om ”vanligt ryggont” som ger en trött känsla som uppkommer vid överbelastning, det kan komma akut i form av ryggskott med en mer intensiv smärta och låsning i ryggen, och det kan vara en smärta som strålar ned i benet och som kommer från ischiasnerven. Smärta i bröstryggen kan komma från sjukdomar i lungor eller hjärta, tillstånd då du ska söka akut vård.

 

 

ORSAK TILL RYGGSMÄRTA

Vad orsakar ryggsmärta? Anledningarna till ryggsmärta skiljer sig åt. Det kan handla om felbelastning, förslitningsskador, klämda nerver eller för mycket stillasittande. Fundera över hur du sitter, hur du står och hur du sover; allt detta påverkar. Gemensamt för ryggsmärtan är att det rör sig om strukturer som inte fungerar optimalt i kroppen.

BEHANDLING AV RYGGSMÄRTA

För att behandla din ryggsmärta, krävs en noggrann bedömning av ryggen. Metodica Specialistläkare genomför en systematisk undersökning av ryggsmärtan. Ibland använder vi ultraljudsundersökning och diagnostisk blockader för att ringa in smärtande strukturer.. Som en av få privata kliniker erbjuder vi på kliniken i Stockholm ultraljudsguidad sakral epidural vid utvalda fall av ländryggssmärta och skonsam, säker nervrotsblockad vid utvald kronisk nack- och ländryggsmärta. Vi erbjuder även blockad/hydrodissektion vid inklämning av perifera nerver.

Dr Niklas Wångdahl, specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och injektionsbehandling av ryggsmärta och får fina omdömen från många nöjda patienter. Välkommen att boka tid i dag för utredning och injektionsbehandling av ryggsmärta i Stockholm.