Skip to main content

HÄLSENA SMÄRTBEHANDLING

Har du smärta i hälsenan och söker behandling? Vi erbjuder snabb utredning och behandling av smärta i hälsenan. Hälsena smärta är ett vanligt besvär, men det finns hjälp att få. Läs mer här om symptom, orsak och behandling av smärta i hälsenan.

SYMPTOM PÅ SMÄRTA I HÄLSENA

Det handlar ofta om en molande smärta i hälen i hälsenan, som även kan kännas svullen och öm. Smärtan kan uppstå i mittportionen eller i fästet vid hälbenet. Smärtan kan uppstå akut vid exempelvis hård träning eller så kan den uppstå över tid genom överbelastning. Det kan göra ont när du sätter ned foten eller gör häftiga rörelser. Det kan också värka upp i vaden. Kronisk smärta/svullnad i hälsenan är egentligen inte hälseneinflammation utan vad som kallas hälsenetendinos eller akillestendinos.

ORSAK TILL SMÄRTA I HÄLSENA

Varför får man ont i hälsenan? När du tränar eller lever ett aktivt liv, uppstår vanligen småskador i hälsenan. Dessa skador kan sedan läka ihop på ett felaktigt sätt och besvär kan uppstå då du belastar hälsenan mer än vanligt, som vid träning, hopp eller långa promenader. Det kan också handla om felaktig belastning, ett hårt underlag och dåliga skor.

BEHANDLING SMÄRTA I HÄLSENA

Metodica Specialistläkare genomför en noggrann, systematisk undersökning och hälsena smärta behandling på mottagningen i Stockholm. Med hjälp av toppmodern ultraljudsutrustning identifieras patologiska strukturer. Vi använder en så kallad mini-invasiv behandling, där vi med hjälp av ultraljudsguidning lokalbedövar och skrapar med en mini-skalpell genom huden. Även hydrodissektion (separering av vävnader med vätsketryck) samt skleroserande behandling används vid behov. Efter hälsena smärta behandlingen, får patienten ett plåster och kan gå hem direkt. Behandlingen kan behövas upprepas en eller ett par gånger.

Hälsena smärtbehandling