Frozen Shoulder
Behandling Stockholm

VAD ÄR FROZEN SHOULDER?

Frusen skuldra, frusen axel, frozen shoulder och adhesiv kapsulit är olika namn på samma besvärliga åkomma. Frusen skuldra uppstår ofta spontant med tilltagande molvärk på grund av inflammation och skrumpning av axelledens kapsel. Efter veckor till månader tillkommer ökande stelhet. Sömnbesvär, nedsatt funktion och sjukskrivning är vanligt förekommande. Två, tre år från smärtdebut brukar de flesta patienter uppleva att de är väsentligen återställda. Diagnosen frusen skuldra kan vara svår att ställa, särskilt i ett tidigt skede då besvären liknar annan skuldersmärta.

 

HUR BEHANDLAS FROZEN SHOULDER?

  • Fysioterapi är ofta svårgenomförbar på grund av smärtan. Smärtstillande/antiinflammatoriska läkemedel räcker ofta inte. Ett selekterat antal patienter som lider av svår stelhet och smärta i sin axel erbjuds att i narkos får ledkapseln mobiliserad/uppbruten.
  • Evidensbaserat behandlingsprotokoll med upprepade  kortisoninjektioner i kombination med kontrollerad uttänjning av ledkapseln med vätska (hydrodilatation med tryckmätning) ger god smärtlindring för en stor andel patienter under tiden besvären självläker.
  • Metodica Specialistläkare har lång erfarenhet att utreda och framgångsrikt behandla frusen skuldra/frozen shoulder. Ultraljudsguidade kortisoninjektioner garanterar att det injicerade läkemedlet hamnar på rätt ställe vilket är en förutsättning för behandlingseffekt. Vid behov används ultraljudsguidad diagnostisk injektion för att bekräfta eller utesluta diagnosen.

Dr Niklas Wångdahl, specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av axelsmärta och frozen shoulder. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Baserat på 28 omdömen.
Kevin Mickelsson
Kevin Mickelsson
2021-05-31
Verifierad
Maria Illés
Maria Illés
2021-05-29
Verifierad
Det bästa möjliga omhändertagande för mina utmanande problem. Sån här hjälp kan man aldrig ens drömma om att få i den offentliga sjukvården.
Peter Jonasson
Peter Jonasson
2021-05-25
Verifierad
Agneta Bramstedt
Agneta Bramstedt
2021-05-22
Verifierad
Mycket professionellt, förtroendeingivande och vänligt bemötande vid första mötet!
Erika Karpati
Erika Karpati
2021-05-09
Verifierad
Alexander P.
Alexander P.
2021-05-06
Verifierad
furutall
furutall
2021-05-04
Verifierad
silvana andersson
silvana andersson
2021-05-01
Verifierad
Bästa kundbemötande, kunnig och duktig läkare. Jag kommer till hans klinik med en akutsmärta i knä. Fick hjäp på en gång och gick därifrån smärtfri. Tack så jättemycket Niklas Wångdani.
Ivan Bretan
Ivan Bretan
2021-04-21
Verifierad
Niklas har varit en kompetent problemlösare när jag har kommit till honom med diverse löpningsrelaterade problem.
Jenny Daza
Jenny Daza
2021-04-11
Verifierad
Alltid delaktighet, tydlighet och förklarar bra. Känner mig trygg. Och äntligen få hjälp med ryggsmärta är en befrielse. Rekommenderar varmt!

Läs mer om verksamheten, diagnoser och behandlingsmetoder.