Diskbråck Behandling Stockholm

VAD ÄR DISKBRÅCK?

Diskar eller mellankotsskivor är placerade mellan kotorna i ryggraden och fungerar som en slags kombinerad stötdämpare och led. När diskens yttre skikt försvagas eller spricker kan det ge upphov till mekaniskt tryck och kemisk/inflammatorisk retning på närliggande nervstrukturer. Diskbråck/-buktningar mot nervrötter i nacke och ländrygg kan ge smärtutstrålning, kraft- och känselnedsättning i armar och ben.

HUR BEHANDLAS DISKBRÅCK?

  • Besvären läker ofta av sig själv, men kan innebära ett stort lidande under många månader. Ofta är fysioterapi och smärtlindrande tabletter otillräckliga. Ryggkirurgi kan komma i fråga vid besvär som ej läker eller då det akut föreligger risk för permanent nervskada/funktionsnedsättning.
  • Ultraljudsguidad kortisoninjektion kring nervroten kan hos många patienter ge en uttalad smärtlindring under tiden besvären självläker. Ibland kan injektionen behöva upprepas en eller ett par gånger för bibehållen effekt.
  • Ultraljudsguidade injektioner kräver lång erfarenhet, men är enklare och säkrare för patienten som slipper exponeras för röntgenstrålning, kontrastmedel och risk för stickskador i själva nerven. Metodica Specialistläkare har många års erfarenhet att framgångsrikt utföra ultraljudsguidade nervrotsinjektioner med extra skonsam och säker teknik.

Dr Niklas Wångdahl, specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av diskbråck. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Baserat på 28 omdömen.
Kevin Mickelsson
Kevin Mickelsson
2021-05-31
Verifierad
Maria Illés
Maria Illés
2021-05-29
Verifierad
Det bästa möjliga omhändertagande för mina utmanande problem. Sån här hjälp kan man aldrig ens drömma om att få i den offentliga sjukvården.
Peter Jonasson
Peter Jonasson
2021-05-25
Verifierad
Agneta Bramstedt
Agneta Bramstedt
2021-05-22
Verifierad
Mycket professionellt, förtroendeingivande och vänligt bemötande vid första mötet!
Erika Karpati
Erika Karpati
2021-05-09
Verifierad
Alexander P.
Alexander P.
2021-05-06
Verifierad
furutall
furutall
2021-05-04
Verifierad
silvana andersson
silvana andersson
2021-05-01
Verifierad
Bästa kundbemötande, kunnig och duktig läkare. Jag kommer till hans klinik med en akutsmärta i knä. Fick hjäp på en gång och gick därifrån smärtfri. Tack så jättemycket Niklas Wångdani.
Ivan Bretan
Ivan Bretan
2021-04-21
Verifierad
Niklas har varit en kompetent problemlösare när jag har kommit till honom med diverse löpningsrelaterade problem.
Jenny Daza
Jenny Daza
2021-04-11
Verifierad
Alltid delaktighet, tydlighet och förklarar bra. Känner mig trygg. Och äntligen få hjälp med ryggsmärta är en befrielse. Rekommenderar varmt!

Har du frågor eller vill du boka en tid?