Skip to main content

Utredning och behandling av idrottsskador

Idrottsskador kan ofta lindras med olika former ultraljudsguidade interventioner.

boka-direkt-recensioner-metodica
Monica Susi
Monica Susi
2024-04-19
Niklas är otroligt noggrann i sitt arbete och intresserad att hjälpa till på bästa sätt. Kan verkligen rekommendera honom!
Paul Moore
Paul Moore
2024-04-05
Väldigt utförlig, noggrann och pedagogisk undersökning. Väldigt lyhört och varmt bemötande också! Kan stark rekommenderar Niklas!
Annie Fried
Annie Fried
2024-03-26
Efter 3 1/2 månad av ständiga smärtor fick jag äntligen hjälp som gjorde nytta( fick tabletter av en annan läkare som inte hjälpte ett dugg)Niklas är noggrann och väldigt skicklig.Rekommenderar honom varmt.
Aster Demeke-Hansson
Aster Demeke-Hansson
2024-03-24
En läkare som ser hela sjukdomsbilden, lyssnar ordentligt på patienten, och genomför en grundlig undersökning utan att skynda sig till slutsats. Hans uttalanden har gett mig en hel del kunskap och råd om hur jag ska gå till väga för att få rätt diagnos och behandling. Dr. Niklas är en läkare som jag absolut kan varmt rekommendera.
Anders Lundqvist
Anders Lundqvist
2024-03-21
Söker hjälp hos Niklas för en ”second opinion” gällande mina höft/ben smärtor. Professionellt bemötande. Efter grundlig undersökning ger han tydlig feedback på tänkbar alternativ grundorsak till mina problem (utan att ifrågasätta diagnos satt av smärtläkarna på KS) samt hur vi kan gå vidare för att verifiera dessa.
Jan Erik Granberg
Jan Erik Granberg
2024-03-10
Kan klart rekommendera, proffsig, kunnig och bryr sig
Steffe
Steffe
2024-03-09
Snabbt och enkelt att få en tid bokad. Besöket infriade alla mina förväntningar, med en tydlig diagnos och förslag på behandling. Mycket professionellt och vänligt bemötande. Rekommenderas
Dan Albertsson
Dan Albertsson
2024-03-06
Mycket bra bemötande. Lugn och metodisk undersökning och analys av mitt tillstånd samt adekvat insatta åtgärder. Rekommenderar verkligen denna mottagning.

Ultraljudsguidad avancerad intervention – En ofta förbisedd och effektiv behandling mot olika former av idrottsskador.

Metodica Specialistläkare kan ofta erbjuda interventionella behandlingsmetoder som ett alternativ till kirurgisk åtgärd. Metodica Specialistläkare har många års erfarenhet att handlägga och behandla idrottsrelaterad smärta och skador för både motionär och elit.

Som en av få kliniker i Sverige erbjuder Metodica Specialistläkare systematisk utredning och ultraljudsguidad interventionell behandling av olika former av idrottsskador. Ultraljudsguidade interventionella behandlingar kan vara ett alternativ eller komplement till smärtlindrande behandling med tabletter, fysioterapi och kirurgi. Olika former av ultraljusguidad interventionell smärtlindring kan vara den behandling som bryter en smärtcykel och gör det möjligt för patienten att påbörja riktad fysioterapi.

Via inledande konsultationsbesök utreds patientens besvär systematiskt. Ofta används ultraljudsguidade diagnostiska blockader för att utröna om en interventionell behandling kan fungera.

Exempel på ultraljudsguidade behandlingsformer:

  • Kortisoninjektion
  • Injektion med hyaluronsyra
  • C-PRF/Alb-PRF
  • Proloterapi
  • Intraartikulär uni- eller bipolär pulserad radiofrekvensbehandling
  • Kryoneurolys

Läs mer under Individanpassad interventionell behandling

Niklas

Dr Niklas Wångdahl

Niklas är specialistläkare i allmänmedicin, har nära 20 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och behandling av ryggsmärta/ischias. Välkommen att boka tid i dag för utredning och behandling i Stockholm.

Kontaktformulär

Har du frågor eller funderingar?